Sunetul produs de craniu ar putea inlocui parola !

Oamenii de stiinta din Germania lucreaza la un sistem care ar putea identifica modul in care craniul vibreaza , ca reactie la un semnal cu ultrasunete , vibratie ce ar putea fi la fel de unica ca amprenta . putand fi folosita la accesarea diverselor conturi din mediul online .



Desi pentru realizarea experimentului a fost folosit un esantion de 10 subiecti , noul sistem a fost capabil sa idetinfice utilizatorul in 97% din cazuri , bazandu-se doar pe sunetul produs de craniu .

Pentru ca masurarea vibratiei sa fie realizabila este necesar de un set de casti , iar in acest moment , cercetatorii lucreaza la un astfel de dispozitiv , ce va semana cu ochelarii Google .

Eventual , intregul proces tehnologic ar putea fi incorporat in smartphone-uri , asa ca simpla pozitionare a telefonului la ureche , exact cum se face in timpul unei convorbiri telefonice , este suficienta pentru identificarea utilizatorului .

Noul sistem este intitulat "SkullConduct" si are in componenta diverse solutii biometrice de securitate aflate in dezvoltare , incluzand una care utilizeaza recunoasterea dupa modelul venelor si undelor cerebrale .

"Daca sunt inregistrate , schimbarile in semnalul audio pot reflecta anumite trasaturi specifice ale capului utilizatorului " , au explicat cercetatorii .

"Din moment ce structura capului uman include diferite parti precum craniu ,tesuturi , cartilaje si fluide, iar compozatia acestor componente si locatia lor difera de la utilizator la utilizator , sunetul produs de craniu poate fi diferit , de asemenea " , au adaugat acestia .

Exista cateva obstacole de rezolvat , inainte ca prototipul sa fie viabil pentru comercializare , cel mai important fiind blocarea sunetelor de fundal , care pot altera identificarea vibratiei craniului .

Echipa de certatori de la Universitatea din Stuttgart , Universitatea din Saarland si Institutul de Informatica Max Planck , va prezenta mai multe detalii despre "SkullConduct" la o conferinta pentru Interectiunea Calculator-Om, luna viitoare , in California .
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu