Teorie cruciala pentru intelegerea materialelor superconductoare !

Electronice eficiente care nu se supraincalzesc si mijloace de transport ultra-rapide ce se deplaseaza folosind principiul levitatie sunt posibile folosind o noua generatie de materiale superconductoare , care permit trecerea curentului electric fara a opune nici un fel de rezistenta .

Posibila doar cu o varietate restransa de materiale si numai la temperaturi cu mult sub 0 grade celsius , starea de superconductivitate apare atunci cand electronii care in mod normal se deplaseaza haotic , urmand propriile orbite in jurul atomilor , ajung sa formeze perechi . In starea de superconductivitate , electronii care in mod normal se resping raman cuplati in perechi ce pot strabate structura materialului fara a intampina nicun fel de rezistenta .




Insa potrivit unei teorii formulate in anul 1989 de un profesor pe nume Chandra Varma , fenomenul superconductivitatii apare datorita unei schimbari de faza cu totul neobisnuita , determinand curentii electrici sa formeze loop-uri pe masura ce curg prin structura materialului . Din pacate , ipoteza foarte indrazneata nu a putut fi confirmata pe cale experimentala , pana acum .
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu