Prima inima perfect functionala creata in laborator

Medicii si-ai dorit intotdeauna sa poata descoperi calea de a creste inimi transplantabile in laborator . Unul dintre cele mai noi studii pare sa se aproprie foarte mult de aceasta realitate .



Echipa de cercetatori de la Massachusetts General Hospital si Harvard Medical School a reusit sa dezvolte in laborator o inima perfect functionala, folosind celule stern .

Pana acum , cercetarile aratasera ca prin intermediul imprimantelor 3D pot fi fabricate segmente de inima , cu utilizarea de material biologic . Chiar daca aceste structuri nu contin celule cardiace , ele formeaza scheletul pe care poate fi dezvoltat tesutul cardiac . Cercetatorii americani s-au folosit de scheletul 3D si prin combinatia cu celule stern , au obtinut rezultate uimitoare .

In cadrul noului studiu au fost introduse 73 de inimi umane considerate nepotrivite pentru transplant . Ele au fost introduse in solutii de curatat , pentru a indeparta orice celula care ar fi putut provoca sistemul imunitar . In urma tratamentului aplicat , a ramas doar un schelet al inimii , care si-a pastrat vasele si structurile complexe.

In urmatoarea etapa au fost introduse celulele stern pluripotente , care detin capacitatea de a se dezvolta in orice tip de celula din organism , in oase , in nervi sau muschi , incluzandu-le aici pe cele care sunt intalnite in inima .
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu