Savantii au creat cel mai scump material din lume .    Numele materialului este " Endohedral Fullerene " si a fost creeat de cercetatorii Universitatii Oxford din Marea Britanie . Pretul unei mostre din acest material care cantareste 200 de micrograme , a fost vanduta cu suma de 32 000 $ . Acest material este compus din nanostructuri de carbon 60 . 

    Acestea au in structura lor interioara molecule ale unor substante precum nitrogenul , fosforul sau heliul . Cercetatorii investigheaza posibilitatea utilizarii acestor atomi , pentru a produce ceasuri atomice , considerate cele mai precise sisteme de masurare a timpului . Astfel ceasurile atomice vor avea dimensiuni atat de mici incat ele vor putea fi introduse in sistemele smartphone-urilor sau a dispozitivelor GPS .

    Singurul material de pe Terra care poate rivaliza cu " Endohedral Fullerene " ar fi " Antimateria". Nasa a aproximat pretul acesteia la 61 de trilioane $ gramul , insa nici o companie nu s-a oferit sa produca acest material in scop comercial .

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu