Modificarea genelor umane .

Zilele acestea , reprezentantii Autoritatii de Embriologie din Marea Britanie , se vor intalni cu cercetatorul Kathy Niakan de la institutul " Francis Crick " din Londra , pentru a discuta aceasta propunere . Daca vor obtine avitul Autoritatii , dr Niakan si echipa sa de cercetare vor deveni primii geneticieni britanici care vor modifica embrioni umani .

Studiile din domeniul geneticii imtampina numeroase dificultati , mai ales in momentul in care se pune problema modificarii genetice a organismelor . Situatia la nivel mondial pare sa se imbunatateasca dat fiind faptul ca , de exemplu , parlamentul britanic si-a dat acordul privind utilizarea tratamentelor de fertilizare , in scopul prevenirii bolilor genetice la copiii nenascuti .



Cercetatorii britanici spera ca metoda Crispr-Cas 9 sa fie imbunatatita in timp , pentru ca incercarile lor sa nu fie in zadar . In tot acest timp , specialistii incearca sa convinga opinia publica internationala de beneficiile pe care le poate aduce metoda pe care ei  au dezvoltat-o .

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu