Insula Socotra - cel mai fascinant ecosistem din lume . FOTO

Fauna de pe insula Socotra a capatat trasaturi iesite din comun din cauza izolarii si a coditiilor climatice unice . Cele peste sapte sute de specii endemice i-au dat un aspect aproape nepamantean si i-au atras renumele de " cel mai extraterestru loc de pe pamant " .



Insula Socotra face parte din arhipelagul cu acelasi nume si este format din 4 insule . Ea constituie 95% din suprafata solului din arhipelagul situat in Oceanul Indian . Formatiunea se afla situata la aproximativ 240 de kilometri in est fata de Cornul Africii si la aproape 380 de kilometri la sud de peninsula Arabica . Insula masoara 132 de kilometri in lungime si aproape 50 de kilometri in latime , iar clima de aici a facut ca flora si fauna sa fie iesite din comun . 





Una dintre planetele distinctive este arborele " sangele dragonului " , al carui nume a fost inspirat de seva rosi pe care o produce . Printre numeroasele utilizari ale acesteia se numara efectele medicinale , pe care localnicii inca se bazeaza in tratarea problemelor de sanatate . Seva arborelui este folosita si la fabricarea vopselelor , a tamaiei si la baltuirea lemnului .




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii: