DESCOPERIRE uimitoare despre creierul nostru .

Memoriile noastre sunt formate ca rezultat al activitatii electrice si chimice a neuronilor . Conform unui studiu realizat de specialistii Institutului Salk din La Jolla , California , creierul uman are o capacitate de stocare de zece ori mai mare decat se presupunea pana in momentul de fata . Oamenii de stiinta au masurat capacitatea de stocare a materiei cenusii si au descoperit ca o singura sinapsa poate incorpora 4,7 biti de informatie .

Acest lucru inseamna ca , creierul nostru poate stoca undeva la 1 trilion de biti . Un petabyte ( 1 trilion de biti ) poate stoca 13,3 ani de inregistrari TV in format HD. Memoriile noastre sunt formate ca rezultat al activitatii electrice si chimice a neuronilor . Mai precis , informatiile se stocheaza se se transmit in momentul in care mai multi neuroni interactioneaza si formeaza legaturi denumite sinapse.




Dat fiind faptul ca 10% dintre neuroni aveau o caracteristica neobisnuita deoarece neuronii formau doua sinapse , ceea ce inseamna ca transmiteau un mesaj duplicat catre ceilalti neuroni , s-a ajuns la concluzia ca materia cenusie are o capacitate de stocare de zece ori mai mare decat se credea pana acuma . Aceasta cantitate de informatii este echivalenta cu 1 trilion de biti sau 1 petabyte .

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu