5 orase de poveste . FOTO

In timp ce cele mai mari orase din lume cheltuie sume uriase de bani pentru a concura la cele mai noi inovatii , oraselele minunate prezentate mai jos si-au pastrat casele lor deosebite cu un design de poveste .


1. MITTENWALD , GERMANIA







Cu fatade ale caselor de culori indraznete si picturi splendide , Mittenwals a fost numit " cel mai frumos oras din Alpii bavarezi " . Orasul ofera partii pentru schi si o arhitectura medievala fascinanta ceea ce l-a facut pe poetul german Johann Wolfgang von Goethe sa-l declare " o carte ilustrata care a prins viata " .


2. CORINALDO , ITALIA 





Corinaldo este un oras plin de cladiri neoclasice in stil renascentist cu fortificatii ce dateaza din secolul XIV-lea , cu metereze din zona , turnuri si alei ce parca-s extrase dintr-un episod medieval .
O data pe an aceast minunat oras este inundat cu vizitatori imbracati in costume medievale , jongleri si acrobati .



3. GRUYERES , ELVETIA 






Acest sat plin de iubitori de branza de la poalele alpilor dateaza inca din Evul Mediu . Cu munti magnifici drept fundal , strazi pietruite si o colectie de cladiri fermecatoare , de moda veche , Gruyeres este un loc de o maiestate atat naturala cat si provocata de om .



4. ESSAOUIRA , MOROCCO






Acest oras-port dateaza din secolul XVIII si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO pentru zidurile sale rosii fortificate , alei inguste si usi vopsite in albastru traditional . Zona , de-a lungul anilor , a fost cunoscuta sub mai multe denumiri , inclusiv "Mogador - cetate mica ", portul de Timbuktu si Wind City of Africa , acest nume ia fost atribuit pentru vanturile sale neprietenoase .



5. ČESKÝ KRUMLOV , REPUBLICA CEHA 






Aceasta perla a Patrimoniului Mondial UNESCO poate fi identificata chiar si de la distanta , datorita acoperisurilor sale rosii si a castelelor distinct colorate . De fapt , Castelul de Stat este a doua ca marime din Republica Ceha dupa Castelul Praga .



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu